Mendadak Liburan ke Tana Toraja

Author: | Categories: My Trip 7 Comments
Without culture, and the relative freedom it implies, society, even when perfect, is but a jungle. This is why any authentic creation is a gift to the future. ~ Albert Camus (French Philosopher. 1913 – 1960) Tempat tujuan kita untuk berlibur, bertualang atau berkunjung – apapun namanya, biasanya mempunyai cerita unik

Mendadak Liburan ke Makassar

Author: | Categories: My Trip, Uncategorized 9 Comments
“Jangan ngeluh pengen nge-trip tapi pas ada kesempatan libur gak pake cuti, lo malah ngendon dirumah!” Kalimat diatas terngiang dikepala gue pas ada pengumuman dari kantor kalo di pertengahan November 2012, ada akhir pekan nan panjang aka LONG WEEKEND! Punya empat hari penuh untuk liburan, mulailah jari ini menari

Aku suka liburan. Kamu?

Author: | Categories: My Thoughts No comments
Nama blog ini memang selalu nerbitin senyum di tiap orang yang dengar. Apalagi kalau gue yang ngomong, karena Fakir Liburan itu benar menggambarkan gue apa adanya. Tiap ngobrol, biar itu topik awalnya bukan liburan tapi ujung-ujungnya gue akan ngebahas tentang liburan. Gak usah ngomongin destinasi liburannya deh, bisa bermula dari

To travel. To come home.

Author: | Categories: My Thoughts 2 Comments
I love traveling as much as coming home. Home – where my loved ones are gather and waiting for me to share my traveling story. Home – where i begin and ended my journey. Home – when i taste my Mom’s signature dish, her own Beef Soup. She always

Pulau Macan!

Author: | Categories: My Trip 15 Comments
“Trid, ada 3 project ya yang harus kelar di kuartal awal tahun depan. Kamu sanggup kan?” Pertanyaan yang dilontarkan bos gue pada saat menjelang akhir tahun 2010 ini terasa retorikal. Ya gak mungkin juga gue jawab, “Waduh gak kebanyakan tu bos?” Bisa mendadak waktu tidur siang gue makin banyak alias

Sawarna oh Sawarna

Author: | Categories: My Trip 11 Comments
I’ve been receiving so many trip-offers to Sawarna during the past year. Sawarna is a name for a village in Lebak, near Sukabumi and Pelabuhan Ratu area. It has a beautiful coast line and many professional surfers said the waves are good to be surfed. But back to 2009,

April 2008: Girls elope to Bali!

Author: | Categories: My Trip 2 Comments
Oik there! I know you must be surprised by the title. Well, its been a long time since my last writing. So am thinking, why not try to tell my past traveling stories? Who say i can’t? This is my blog, i can do whatever i want. ;D On

Some an Intro

Author: | Categories: My Thoughts 2 Comments
Oik! Hope this blog finds you well or at least dying for holiday. ;p The name ‘Fakir Liburan’ or in English called ‘Indigent Vacation’ (gak oke banget si Enggres-nyah -___-*) – means a person who dying for holiday/vacation all the time. Which is ME. 😀 For me, holiday is